Află la ce ești bun și începe încrezător planul de reconversie profesională

16/11/2020

Autocunoașterea joacă un rol foarte important la începutul drumului de reconversie profesională și te ajută să înțelegi care sunt punctele tale forte, cele pe care este necesar să le mai îmbunătățești și ce meserie sau profesie nouă ți s-ar potrivi.

Lucrezdinnou.ro îți pune la dispoziție gratuit o serie de teste de orientare în carieră în urma cărora vei avea o înțelegere mai aprofundată a trăsăturilor tale și cum acestea se reflectă în meseria care ți se potrivește. Totodată, acestea vor constitui baza pentru alcătuirea unui plan de carieră.

Odată ce este realizat un test de cariera sau de orientare profesională, vei descoperi care sunt meseriile principale ce se apropie cel mai mult de personalitatea ta și o evaluare a intereselor tale, aflând astfel care sunt interesele tale dominante. Interesele sunt identificate în urma evaluărilor de orientare profesională, ele reflectă tipurile de activități care ne fac plăcere.

Ce îți oferă testele de orientare profesională:

  • Definirea propriilor interese și hobby-uri;
  • Clarificarea abilităților și a punctelor forte;
  • Înțelegerea abilităților pentru fiecare domeniu de interes;
  • Construirea unui plan de acțiune pe termen mediu și lung, bazat pe puncte tari și puncte slabe;
  • Validarea abilităților, intereselor și valorilor;
  • La final, vei primi un raport online detaliat, care analizează fiecare aptitudine a ta și oferă un plan de acțiune cu sugestii de domenii potrivite și cum să obții un nivel optim de pregătire pentru alegerea viitoarei tale cariere. 

În urma susținerii testului, vei primi un raport care va rămâne disponibil online, în contul tau.

Dacă ți-ai făcut testele și consideri că ai nevoie de mai mult sprijin, specialiștii noștri în integrare abia așteaptă să te cunoască și să-ți ofere suportul de care ai nevoie în luarea deciziilor pe plan profesional.

Vezi toate articolele