
Ce greșeli să eviți la un interviu de angajare
Este ușor să faci o greșeală la un interviu, dar studierea problemelor te poate ajuta să le previi. Majoritatea oamenilor se pregătesc pentru interviuri cercetând compania la care vor susține interviul, astfel încât să prevină eventuale greșeli. Cu toate acestea, există câteva erori care sunt frecvente și comune multor domenii de activitate. Un interviu de angajare este o oportunitate pentru cel responsabil în a evalua calificările, abilitățile și aptitudinile unui candidat, iar pentru persoana intervievată, de a determina dacă dorește postul. Adesea, interviurile presupun o conversație cu întrebări și răspunsuri specifice referitoare la post și la compania în cauză. Totuși, unele interviuri necesită și o testare sau o demonstrație a aptitudinilor. Pregătirea adecvată în prealabil și comportamentul potrivit în timpul interviului constituie elemente importante pentru a garanta un răspuns pozitiv, de ambele părți.
În procesul de pregătire pentru un interviu se recomandă evitarea unor anumite greșeli care sunt comun întâlnite: hainele necorespunzătoare mediului de lucru, neglijarea igienei proprii, întârzierea sau sosirea prea devreme, consumul de alimente în timpul sesiunii de examinare, verificarea constantă a telefonului (fără motive întemeiate și potrivite contextului), lipsa documentării privind activitatea companiei și responsabilitățile impuse de post, recenzii negative privind anterioarele locuri de muncă, abordarea subiectelor personale, respectiv comportarea nepoliticoasă.
Dintre acestea, vom elabora câteva asupra cărora angajatorul acordă o atenție sporită. Un prim aspect în contextul greșelilor din cadrul unui interviu de angajare îl reprezintă igiena necorespunzătoare. Indiferent dacă hainele dumneavoastră nu sunt ideal potrivite contextului de muncă sau nu aparțin unui anumit brand, acestea trebuiesc să fie curate și călcate. Un alt aspect îl reprezintă sosirea prea devreme sau prea târziu în locația interviului. Pe de o parte, întârzierea la interviul de angajare arată o slabă gestionare a timpului și un simț scăzut al unei bune organizări a priorităților. Este recomandat să îți iei o marjă de timp potrivită în cazul în care traficul se poate intensifica sau apar alte întârzieri.
Pe de altă parte, sosirea prea devreme va pune personalul într-o situație nefavorabilă, deoarece există posibilitatea de a fi implicați într-o altă activitate și să nu vă poată primi la interviu. În schimb, sosirea cu aproximativ 10-15 minute înainte este ideală, căci nu va pune o presiune nejustificată asupra personalului, iar dumneavoastră vă va lăsa timp suficient să vă formați o atitudine calmă și receptivă pentru interviu.
O invitație la un interviu dovedește că cererea dumneavoastră scrisă a fost primită favorabil de recrutori. Astfel, în momentul dat, este nevoie să obțineți puncte la interviu și să faceți încă un pas spre viitorul loc de muncă având o performanță bună. O listă de verificare vă ajută să evitați greșelile grave ce pot apărea la interviul de angajare. Din păcate, mulți candidați își irosesc oportunitățile de interviu, de aceea este cu atât mai important a cunoaște care pot fi acestea, spre a le preveni. În momentul în care vă pregătiți pentru un interviu, pe lângă această documentare a erorilor ce pot fi comise, este important să luați în considerare modalități de a face o primă impresie bună și de a pleca cu satisfacție în ceea ce privește performanța dumneavoastră.
Vezi toate articolele