Locuri de muncă în Bihor care nu necesită studii superioare

31/05/2021

În general, părinții își îndeamnă copii să urmeze cursuri superioare după terminarea liceului. Fie că discutăm despre o ghidare către anumite locuri de muncă, fie că discutăm despre susținerea în a urma o facultate, scopul a rămas același, de a câștiga bine și de a duce un trai decent.

Cu toate acestea, o parte dintre cei care își doresc să ajungă profesioniști în domeniul lor de activitate cu un salariu generos, nu au o cunoștințe și despre care sunt nevoile pe piața muncii.

Dispariția unor locuri de muncă din Bihor și apariția unor alte oportunități

Situația locurilor de muncă din Bihor este instabilă, iar locuitorii județului sunt din ce în ce mai preocupați de problemele cauze anul trecut de criza economică. În primele luni ale acestui an, rata șomajului era în creștere, cu o medie de 6300 de șomeri. Cu toate acestea, există și progrese relevante pe piața muncii din Bihor.

În cadrul unei declarații publice, Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, declară:

„Cred că putem caracteriza piața muncii din județul Bihor ca o piață care are nevoie de forță de muncă și personal calificat”.

În luna ianuarie a acestui an, piața muncii din județ părea a-și reveni treptat. Persoanele cu studii superioare aveau oferte în domeniul bancar, achiziții, consultanță și în design. Ofertele de muncă în inginerie erau nelipsite, iar pentru cei cu studii medii, locurile de muncă în pază, asistență comercială, control de calitate, dar și locuri de muncă pentru instalatori, lăcătuși și zidari erau pe listă.

În același timp erau nelipsite oportunitățile pentru locurile de muncă fără experiență. Pentru persoanele necalificate oferta este variată. Acestea se pot angaja ca ambalatori, personal curățenie,  îngrijitori, manipulanți marfă, montatori, muncitori necalificați în construcții și altele.

În următoarele luni, conform celor transmise de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, pierderea locurilor de muncă din Bihor s-a observat în principal în rândul celor cu studii gimnaziale, urmați de cei cu studii liceale, apoi postliceale și mai apoi superioare.

Șansele pentru revenirea pe piața muncii a șomerilor scad, având în vedere oferta locurilor de muncă din județ. La începutul lunii trecute, companiile private și instituțiile de stat au anunțat 870 de locuri de muncă vacante în Bihor.

În ciuda statisticii legate de pierderea locurilor de muncă din Bihor, în principal de către cei fără studii superioare, doar 6% dintre locurile disponibile pentru angajare în Bihor erau dedicate celor cu facultate. Jumătate dintre ele erau pentru cei cu studii medii, firmele căutând personal pentru locuri de muncă în pază, confecţii şi încălţăminte, poştă, instalații, dar și locuri de muncă precum lucrător comercial sau șoferi. 

Joburi fără experiență sau cu pregătire minimă

Deși în anumite domenii nu este nevoie de studii superioare, câștigurile și beneficiile pot fi consistente. De asemenea, există oportunități precum reconversia profesională. La momentul actual, cererea în IT este foarte mare, iar cineva fără experiență în acest domeniu poate beneficia de cursuri gratuite pentru a obține certificatul necesar profesiei.

De asemenea, dacă a conduce este, în același timp, și o pasiune, un loc de muncă de șofer profesionist poate fi o oportunitate ideală.

Îți place să gătești și prietenii îți spun că ești chiar priceput? Nu uita că locul de muncă de bucătar sau ajutor de bucătar este căutat în orice oraș sau perioadă, însă trebuie să fii rezistent la efort și stres, iar atenția la detalii este importantă.

Deși traversăm o perioadă dificilă, oportunitățile de angajare nu lipsesc. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în Bihor, poți apela la ajutorul nostru. Vizitează secțiunea ”Contul meu” și înscrie-te în doar 2 minute. 

Pe lângă ofertele de angajare din platforma noastră, ai access, gratuit, la consiliere în găsirea unui loc de muncă, în Bihor sau în țară, suport pentru structurarea CV-ului și sesiuni de consiliere vocațională. De asemenea, ne poți scrie oricând la lucrezdinnou@asociatiasocialincubator.org sau ne poți suna la 0728 354 651.

 

Vezi ofertele de muncă din Bihor

Vezi toate articolele