Ce loc de muncă să alegi dacă nu ai experiență - locuri de muncă în Botoșani

13/05/2021

Ai terminat facultatea și îți cauți un loc de muncă în Botoșani? Eşti încă la școală și ai vrea să te angajezi, dar nu știi prea multe despre angajatori sau ce ai putea să faci? Ți-ai pierdut locul de muncă în pandemie și îți cauți un job în alt domeniu?

Încearcă un loc de muncă fără experiență. Primul job într-un domeniu nou poate fi dificil la început, însă, dacă te orientezi bine, poți crește rapid.

Regiunea nord-est și județul Botoșani - reconversia profesională

Botoșani face parte din regiunea de nord-est a țării - cea mai dezvoltată din România din perspectiva numărului de locuitori raportat la suprafața deținută.

Aceasta include, totodată, Bacău, Iaşi, Neamţ, Suceava și Vaslui. Populația se preocupă de agricultură, pescuit și silvicultură, cu o pondere de 31%, industria și construcțiile 27%, iar serviciile 42%.

După cum se poate observa, serviciile tind către a ocupa aproximativ jumătate din totalul activităților economice din regiune. Putem, astfel, deduce impactul imens pe care l-a avut declanșarea pandemiei.

Cu toate acestea, începutul lui 2021 se arăta promițător odată cu redeschiderea cafenelelor și restaurantelor din Municipiul Botoșani, în prima săptămână a lunii ianuarie. Din păcate, după creșterea ratei de infectare, la finalul lunii martie, CJSU (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă) restricțiile se înmulțesc. 

Astfel, situația locurilor de muncă din Botoșani se arată din ce în ce mai dificilă. Este nevoie de răbdare, perseverență, și încredere. Pentru a trece cu bine de criză, fie că eşti elev, student sau proaspăt șomer, nu uita că piața locurilor de muncă fără experiență este diversă. 

Locuri de muncă fără calificare : despre ce poți alege în județul Botoșani

În urmă analizării datelor statistice publicate de către ANOFM, principalii care fac angajări în Botoșani, respectiv zona Nord-Estică a țării sunt companii private din domeniul construcțiilor sau al tehnologiei, dar și spitale de stat.

Pe lângă aceștia, există angajatori mici și mijloci în căutare de potențiali angajați pentru locuri de muncă fără experiență în Botoșani, în regiune sau în țară. Cele mai cunoscute domenii unde poți începe un job dacă nu ai experiență sunt call center, IT sau vânzări.

Locuri de muncă în Botoșani  -  call center

Cunoști limba română, engleză, franceză sau orice limbă de circulație internațională ? Îți place să vorbești, iar prietenii îți spun că ai o voce potrivită pentru a relaționa cu publicul ?

Jobul de call center specialist te va ajuta să îți începi cariera și să acumulezi experiență. Te poți dezvolta atât în domeniul în care vei desfășura call center, cât și în ceea ce privește abilitățile de negociere și persuasiune. De asemenea, îți vei exersa răbdarea și limba străină, iar în funcție de politica firmei, vei putea avea un loc de muncă remote.

Locuri de muncă în Botoșani - IT

Te-ai gândit vreodată că poți obține un loc de muncă în Botoșani, unde să ai un salariu peste media țării ?

Nu ai nevoie de cursuri care să dureze ani de zile. Platformele de angajare, site-urile sau firmele care activează în domeniul IT oferă cursuri de specialitate, care pot dura săptămâni sau luni, în funcție de dificultate. 

După ce ai obținut diploma, poți continua cu oportunitatea oferită de organizatorul cursurilor, fie poți aplica pentru una din multele posibilități de angajare în Botoșani.

Locuri de muncă în Botoșani - vânzări

Ești orientat către câștig? Ai simțul negocierii și îți dorești să obții beneficii suplimentare, față de salariul lunar? Domeniul vânzărilor este cel de care ai nevoie.

Orientează-te către o companie care va ține cont de studiile, experiența anterioară sau acțiunile în care te-ai implicat – voluntariat, internship-uri, și altele.

Beneficiile unui job în vânzări sunt diverse, de la asigurări medicale și bonusuri de performanță, până la posibilități rapide de a crește în carieră.

Găsește mai repede un loc de muncă în Botoșani 

Județul Botoșani are un avantaj deosebit în ceea ce privește echilibrarea mediului social cu cel economic.

La nivel regional, zona nord-estică a României, are 3 centre universitare cu nivele ridicare de pregătire profesională în educație. Cu o tradiție bogată în istorie, cultură și spiritualitate, regiunea beneficiază de resurse în dezvoltarea forței de muncă, a infrastructurii, a turismului, și mai ales, a zonelor rurale.

Dacă nu ai găsit până acum ceva care să îți surâdă, nu uita de www.lucrezdinnou.ro. Platforma noastră te poate ajuta în găsirea unui loc de muncă Pentru mai multe informații, ne poți scrie la lucrezdinnou@asociatiasocialincubator.org sau ne poți suna la 0728 354 651. 

Vezi ofertele de muncă din Botoșani

Vezi toate articolele